Kindercoaching / werkwijze

Er dient zich een levensles aan bij uw kind en u weet even niet hoe nu verder. U besluit als ouder om hulp in te schakelen voor uw kind.
Wat kan ik als kindercoach dan voor jullie betekenen?
Allereerst wil ik aangeven dat dat een hele mooie en moedige stap is, hulp vragen voor uw kind. Want uiteindelijk willen we toch allemaal het beste voor ons kind?

Kennismaken is mijn eerste stap. Ik kan hier een prachtig mooi verhaal neerzetten maar er bestaat toch zoiets als een klik tussen mensen. Dus ik kom graag even langs voor een korte eerste kennismaking. Kijken of het goed voelt, of ik de persoon ben die met uw kind aan de slag kan gaan. En voor uw kind is dat ook zeker prettig.

Daarna volgt een intakegesprek.
Voor het intakegesprek ontvangt u van mij een vragenlijst om in te vullen. Het intakegesprek zal ongeveer een uur duren, is alleen met u als ouder(s) en is er op gericht de hulpvraag van uw kind helder boven tafel te krijgen.

 

Kindercoaching is over het algemeen een kortdurende begeleiding. De verwachting is dat dit 4 tot 5 keer een sessie zal zijn. Ik kan dat van te voren niet precies zeggen, het ligt er uiteraard aan wat er allemaal naar boven komt.

 Als kindercoach werk ik aan het zelfvertrouwen van een kind. De power in het kind aanboren: 'Yes, ik kan het wel!' Daarbij is een stuk bewustwording onmisbaar. Geen trucjes aanleren maar een blijvende verandering van binnenuit. Er wordt een soort schakelaar omgezet waarna het kind in staat is om keuzes te maken die goed zijn voor het kind zelf.

Ik plak geen pleister, ik heel de wond. Voor mij is het niet het doel om diep te wroeten, het kind opent zelf zijn koffertje en bepaalt wat hij/zij met mij wil delen. Je kind leert bij mij luisteren naar wat hij/zij zelf belangrijk vindt. Ik leer jouw kind om zijn eigen beste vriend te zijn. In een veilige, vrije en creatieve omgeving gaan we samen aan de slag.

En om het beste resultaat te halen, heb ik uw inzet als ouder daarbij nodig.
Bij elke sessie van uw kind, sluit u de laatste 15 minuten aan. Zo krijgt u mee waar we aan gewerkt hebben en of uw kind er thuis (met u) ook iets mee kan doen. De samenwerking met ouder(s) vind ik onmisbaar voor het resultaat.

Miriam de Leeuw
Meidoornhof 100
7621 CN Borne

  06-15477301
kinderenjeugdcoachmirrie@gmail.com             KVK onder nummer: 68886179